Samsoni dhe Delila: Histori Dashurie dhe tradhëti

Samsoni dhe Delila: Histori Dashurie dhe tradhëti

96a6e1b614138a28101af8f418bba21eAi ishte ëndrra e fshehtë e vajzave te lagjes. Ishte muskuloz, i pashëm, kokëkrisur dhe trim. Flokët e gjata të cilat nuk ishin prerë kurrë që nga lindja. Djali i vetëm i një çifti pleqsh, të cilëve u kishte ardhur në jetë në vitet e vona. Një ditë kaloi në një qytet fqinj dhe një vashëz ia mori sytë. “E dua atë, i tha të atit kur u kthye në shtëpi. Ma merrni për nuse!”. Dhe prindërit nuk e bën dot dy fjalën e djalit të tyre të vetëm, edhe pse nuk u pelqeu që nusja i përkiste një fisi me te cilin nuk donin të ngatërroheshin. Një nuse që nuk do ta kishte të gjatë në atë shtëpi, (more…)