Shtepia e Pionerit: ne kerkim te talentit

Shtepia e Pionerit: ne kerkim te talentit

228105_227188734075256_233181120_nA e mban mend Shtëpinë e Pionerit? Apo a të kanë treguar prindërit për Shtëpinë e Pionerit? Unë nuk e kisha larg , por as tek dera e shtëpisë. Megjithatë rrugën deri atje e bëja me shumë qejf, herë vetëm e herë me shoqet e pallatit dhe lagjes. Shtëpia e Pionerit ishte vendi që na grishte të kërkonim talentin. Ne ishim fëmijë dinamikë, të pakënaqur me status quo, gjithmonë në kërkim të së resë dhe talentit. Nuk më kujtohen gjithë kurset/rrethet që ndiqeshin dhe provova. Jam e sigurtë që nuk kam lënë derë kursi apo rreth siç i quanim në atë kohë, pa hyrë dhe pa provuar a kisha talent. (more…)

Të kapësh mundësinë si një sërfist

Të kapësh mundësinë si një sërfist

jeffrowley4Cfarë janë mundësitë?

Sipas fjalorit të Merriam-Webster-it mundësitë janë një kombinim i rrethanave, kohës dhe vendit, të cilat mundësojnë plotësimin e një synimi apo diçkaje.

Thuhet se një nga mbretërit saksonë pasi mundi një provincë që kishte rebeluar kundër tij, u kthye në qytetin e tij dhe ndezi një qiri mbi portën e pallatit mbretëror. Pastaj përmes kasnecëve të tij shpalli se të gjithë ata që kishin rebeluar kundër tij, kishin një mundësi për të marrë faljen e mbretit, nëse pendoheshin dhe shpallnin publikisht besnikërinë e tyre ndaj tij. Kishte vetëm një kusht, pendesa dhe ripërkushtimi ndaj mbretit duhet të ndodhte përpara se qiriu të digjej plotësisht. (more…)

Treni qe nuk kapa kurre

Treni qe nuk kapa kurre

(Please click here for English)

tr_1452407599-3973712Nuk më kujtohet kush ma dha lajmin, por unë po fluturoja. Në ato vite pa shumë aktivitet, ku biblioteka e qytetit ishte vendi më i dashur për mua dhe e Marta ishte dita më e gëzuar sepse kishte filma me gladiatorë; kur Tirana dukej aq e paarritshme jo për shkak të kilometrave por sepse ishte shtëpia e xhaxhit Enver; një ftesë nga Radiotelevizioni Shqiptar ishte ndoshta nga ngjarjet më të rëndësishme dhe nga ato shanse që vijnë vetëm njëherë në jetë. (more…)